Alles wat je moet weten over nieuwe maan

nieuwe-maan-moonspice


De maan gaat door fases, elke fase heeft zijn eigen unieke uitwerking op ons mensen. Zo ook nieuwe maan. In deze blog deel ik alles wat je moet weten over nieuwe maan. Hoe de kracht van de maan werkt, wat jij ervan merkt en wat je kunt doen om meer mee te deinen op deze bijzondere energie. Ik ga het hebben over maanwensen en hoe de maan elke keer in een ander sterrenbeeld staat. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder! 

Wat is nieuwe maan? 

Nieuwe maan is het begin van een nieuwe maan-periode. Elke maand doorloopt de maan verschillende fases. Dat begint bij nieuwe maan en gaat zo door naar eerste kwartier, volle maan en laatste kwartier. Bij nieuwe maan zie je eigenlijk niks. De maan is volledig onzichtbaar. Dat betekent niet dat je de energie van de maan niet kan voelen, maar daarover later meer. Nieuwe maan staat voor een nieuw begin, een start van een nieuwe periode. 

Hoe werkt de energie van de maan? 

Als je gelooft dat alles energie is, dan is het heel logisch dat ook de maan invloed heeft op onze planeet. Kijk maar eens naar eb en vloed, daar waar de maan staat is het water het hoogst omdat de maan door middel van zwaartekracht (energie) het water als het ware aantrekt. Wij mensen bestaan ook voor een groot deel uit water, dus de maan heeft ook zeker een bepaalde aantrekkingskracht op ons! Verder is er ook een symbolische aantrekkingskracht vanuit de maan. Al eeuwenlang zijn er rituelen die men doet bij elke fase van de maan. 

Nieuwe maan en maanwensen 

Nieuwe maan staat voor een nieuwe periode. Een nieuw begin. Je kunt je rondom nieuwe maan vol energie voelen, zelfs als je er niet bewust mee bezig bent. Daarom is de periode rondom nieuwe maan perfect om je doelen helder te krijgen. Dit kunnen grote of kleine doelen zijn. Dit noemen we ook wel nieuwemaan wensen of intenties. Je kunt deze opschrijven of visualiseren en het voelen alsof de wens al is uitgekomen of het doel behaald. Hiermee activeer je de wet van aantrekkingskracht. 


Nieuwemaan wensen kun je het beste doen op de eerste dag van de nieuwe maan. Op dat moment is de energie het krachtigst. Neem even een momentje voor jezelf om te bedenken wat wil je nou echt bereiken. Bijvoorbeeld: een nieuw huis, een toffe klus binnen halen, meer mooie herinneringen met je gezin of iets heel concreets: vaker sporten. 

Hoe ga je aan de slag met jouw nieuwemaan wensen?

Schrijf jouw nieuwemaan wensen op, dit kan in een mooi boekje of gewoon op een papiertje. Daarmee zet je ze kracht bij. Houd het per 2 a 3 wensen per keer. Als je ze hebt opgeschreven is het natuurlijk niet klaar. Je kan niet iets opschrijven en achterover leunen, wachtend tot het werkelijkheid wordt. Helaas, je moet er wel iets voor doen. Schrijf daarom achter elke wens ook een eerste stap die je nu al kan zetten. 


Bijvoorbeeld: Je wens is: mijn droomhuis kopen. Een eerste stap die je nu al zou kunnen zetten is: je administratie op orde maken of een gesprek met een hypotheek adviseur inplannen. Ander voorbeeld: Je wens is: je gezond en fit voelen. Een eerste stap die je nu al kan zetten is: elke dag een half uur wandelen, een proefles nemen bij de lokale sportschool of boodschappen in huis halen voor een gezonde maaltijd.

En hoe zit dat dan met de maan en sterrenbeelden? 

De maan gaat elke maand door alle zonnetekens die wij kennen als onze sterrenbeelden. Hij begint bij het sterrenbeeld van die maand. Dus in augustus begint de nieuwe maan in het sterrenbeeld Leeuw en in september in Maagd enzovoorts. Vervolgens staat de maan elke paar dagen in een ander sterrenbeeld. Het sterrenbeeld waar de nieuwe maan in staat kun je linken aan een bepaald thema. Wil je op de hoogte blijven van wat dit voor jou betekent? Volg ons dan op Instagram. Hier delen we elke nieuwe en volle maan meer informatie over de sterrenbeelden. 


Nu ben je helemaal op de hoogte van alles wat er speelt rondom nieuwe maan. Onze kristallen en edelstenen kunnen je helpen bij het zetten van je intentie of maanwensen. Neem dus gerust eens een kijkje in onze shop